Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand april 2024

Terèse en Paul uit Alkmaar

Terèse en Paul

Maar liefst 450 mensen schreven zich in op dit ene specifieke huis in Alkmaar, maar Terèse en Paul wonnen dit lot uit de loterij. Althans, zo voelde dat destijds voor ze. Ze tekenden voor het huis in een gunstige kopersmarkt en een half jaar later verkochten ze de oude woning in een gunstige verkopersmarkt. Paul: "Maar toen stopten de mazzeltjes wel een beetje voor wat betreft dit huis."

Energievretend proces
Inmiddels wonen ze al vier jaar in dit huis met hun zonen Ruben, Jasper en Lukas en dochter Sofie. Terèse: "Over de eerste twee jaar kunnen we een boek schrijven. Er is zo ongelooflijk veel verkeerd gegaan. Buurtbewoners, waarvan de huizen in diezelfde tijd werden opgeleverd, stonden soms versteld over alles wat fout ging bij ons huis. Van regenpijpen die ze vergeten waren om aan te sluiten, kozijnen die verkeerd gemonteerd waren, de verwarming die boven aanging als je het beneden wilde verwarmen, kortsluiting omdat het regenwater naar binnen stroomden, niet één keer een nieuw keukenblad maar drie keer, de raambekleding van het hele huis ging verkeerd, lekkages aan het dakraam en zo kan ik echt nog wel even doorgaan." Paul vult aan: "En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat dit allemaal gedurende corona plaatsvond, we vier kinderen thuisonderwijs moesten geven én het werk continu werd stilgelegd als iemand had geniest."

Steeds fijner wonen
Ze kunnen er nu om lachen, maar ze zullen zich nog wel twee keer bedenken als ze ooit naar een ander nieuwbouwproject gaan kijken. "We wonen hier nu echt heerlijk, maar het heeft dus veel voeten in aarde gehad. Aan de andere kant hebben we er ook veel van geleerd, om het toch positief te houden", zegt Terèse. Nu er enigszins rust is rondom de nasleep van de bouw, zijn ze het interieur stapsgewijs aan het aanpakken. Zo is Terèse zelf aan de slag gegaan met behangen en krijgt ook het meubilair een update. "We zitten veruit het meest met visite aan de eettafel bij de keuken, dus hier wilden we mooie comfortabele stoelen. Ik speel met Wouter van Lubbers Wonen & Slapen in een projectmatige band en we repeteren dan in de woonwinkel! Daardoor zag ik regelmatig het mooie meubilair, dus hier zijn we dan ook gestart met de zoektocht én geslaagd voor onze stoelen en eettafelbank", aldus Paul.